ניקוי מנדפים

ניקוי מנדפים

בשל הסכנה מהתלקחות שריפה בחלל המטבח בו יש באופן תדיר להבה גלויה, הרשות לכיבוי אש והצלה דורשת לבצע ניקוי מנדפים וארובות, בהתאם לתקן 1001 חלק 6. תדירות הטיפול תלויה בסוג המטבח והיא מפורטת בנספח ג' לתקן.

מה השירות שלנו כולל?

  • ניקוי של מערכת נידוף עשן הכוללת את המנדף, הארובה, המפוח ותא הסינון
  • צוות מקצועי ומיומן עם אישור עבודה בגובה וסיווג בטחוני
  • שימוש בכלים וחומרים ייעודים: מסירי שומנים מקצועיים וגרניק (לחץ מים) לניקוי אפקטיבי
  • אישור בגמר הטיפול לחברות הביטוח ולכבאות

חשיבות הניקיון של מערכת נידוף העשן:

  • הוצאת השומנים המצטברים בתעלות, במפוח ובתא הסינון במטרה למנוע התפשטות שריפה במקרה של התלקחות.
  • קבלת ספיקה מרבית של נידוף העשן.
  • הארכת חיי המפוח השואב את העשן.
  • שמירה על היגיינה במטבח והשמדת חיידקים.

 

תדירות הניקוי: ע"פ ת"י 1001 חלק 6, נספח ג
סוג המערכת הנבדקת תדירות
מערכת המשרתת ציוד בישול עם דלק מוצק. כל חודש
מערכת המשרתת מתקן שבו הבישול עמוס במיוחד, לדוגמה בישול עם ווק סיני או גריל גז או פעילות של 24 שעות ביממה. כל 3 חודשים
מערכת המשרתת תדירות בישול רגילה. כל 6 חודשים
מערכת המשרתת תדירות בישול נמוכה כמו בבתי כנסת ומוסדות דומים. כל 12 חודשים.

מנדף – תא הסופג ריחות, תא לקליטת ריחות, תא לקליטת עשן, ארובה, תא לספיגת ריחות חריפים. המנדף משמש לשאיבת העשן וריחות הבישול במטבח. אותם אדים מכילים בין היתר גם שומן. אותו שומן מצטבר על המנדף עצמו. בתמונות ניתן לראות כיצד נראית אותן שכבות שומן.

הסכנה הטמונה במנדפים – תחת המנדף נמצא אזור הבישול, ובו להבה חשופה. הלהבה עשויה להגיע למנדף, דבר אשר יכול להוביל בסופו של דבר לשריפה. שריפה זו עלולה להתפשט בכל הבניין, לאור מבנה הארובה העולה עד לגג.

ניקוי המנדפים – פעולה אשר תכליתה להסיר את השומנים מהמנדף. פעולת ניקוי מנדפים ממזערת את הסיכוי להתפתחותה של שריפה קטלנית. מומלץ לבצע ניקוי מנדפים לפחות אחת לחצי שנה. תדירות הניקוי תלויה בכמות השומן המצטברת. לפיכך מקומות בהם יש שימוש רב בשמן, או בגריל, דורשים ניקוי תכוף יותר.

היגיינה – בנוסף, בתוך שכבות השומן מתפתח רובד של חיידקים, אשר פוגם ברמת ההיגיינה והתברואה במטבח. מנדף אינו נקי המגיע לכמויות עודפות של שומן, מחל לטפטף שומן לאזור הבישול.

איך מבצעים ניקוי מנדפים?

ניקוי מנדף מתבצע בעזרת כלים וחומרים ייחודיים שפותחו לאחר ניסיון רב ונמצאו המתאימים ביותר למטרה זו. הניקוי מבוצע ע"י צוות עובדים מיומן. כל העובדים המועסקים הם עובדים ישראלים.

התחייבותנו – העבודה מבוצעת עד לשביעות הרצון של בעל העסק, וכמובן בהתאם לדרישות התקן ישראלי של מכון התקנים 1001 חלק 6 , ולפי תקן אמריקאי   96 NFPA .

תחום הפעילות – מנדפים וארובות מתמחה בניקוי מנדפים וארובות בכל סוגי המטבחים התעשייתיים: בתי קפה , מסעדות , קייטרינגים , בתי מלון, חדרי אוכל בקיבוצים/במפעלים גני-אירועים, מאפיות ועוד.

שעות הפעילות – לרוב העבודה מתבצעת בשעות הלילה, לאחר סגירת המטבח, אך ניתן לבצע את העבודה בכל שעה אשר תתאים לבעל העסק.

ניקוי עצמי- המסנני נירוסטה שבמנדף המכונים גם "מסנני טיפות" נועדו לעבות את השמן לפני שהוא מגיע לתא המנדף. ניקיון המסננים יעזור לבעל העסק לשמור על מנדף נקי יחסית, לאורך זמן. מומלץ לבצע ניקוי עצמי אחת לשבועיים עד חודש, לפי הצורך. דרך הניקוי המומלצת ניתן לרסס בעזרת מסיר שומנים, ולאחר מכן לרחוץ במכונת שטיפת כלים , או לחילופין להשרות בדגריזר לתבניות למשך הלילה ולמחרת לשטוף בעזרת מים.

קרא עוד