הצורך בניקוי מפוחים
ניקוי מפוחים הינו נדרש וחשוב למגוון מטרות. במידה והמטבח התעשייתי נמצא בשימוש רב, האוכל העשוי בו מלא שומן ושמן, יש לבצע את הניקיון כל מספר חודשים, בכדי להימנע מעשן, ומסכנות פוטנציאליות אחרות, כמו סיכון לשריפה. עם זאת, גם במטבחים קטנים יותר של בתי קפה או מסעדות קטנות, למשל, יש צורך בניקיון של המפוחים באופן רציף ועיקבי.
שירותי ניקיון מפוחי תעלה
לשירותי ניקיון של המפוחים, יש להזמין חברה המתמחה בכך, ויכולה לספק מגוון המלצות חמות מלקוחות עבר. כמו כן, רצוי כי חברה זו תהיה בעלת ניסיון עם המפוח הייחודי אותו רכשתם, כמו למשל במקרה של מפוחי תעלה. חברה זו תוכל לספק, בתמורה לניקיון, אישור עבור כיבוי האש ואחריות מלאה על הפעולה שהתרחשה.
מטרתם של מפוחי תעלה וניקיונם
מפוחי תעלה נועדו לשאוב ולהוליך אוויר ממקום סגור החוצה. יתרונם הגדול הוא שהם בעלי מאיץ צנטריפוגלי בכדי לעבוד בלחץ גבוה ומאומץ. מעבר לכך, מפוחי תעלה הינם שקטים יותר מאשר מפוחים אחרים. באפשרותם לשאוב את העשן, הפיח הגזים, והריחות מצנרת קשיחה או גמישה. בכדי לשמור על יתרונם הגדול, יש לדאוג לניקיונם המקצועי. מעבר לכך, ניקיון זה אף עשוי להאריך את אורך חיי המפוחים, ולשמר את יעילותם לאורך זמן.
ביטחון בניקיון מפוחי תעלה
ישנה חשיבות בטיחותית בניקיון מפוחי תעלה. חוסר ניקיון של המפוחים יכול להיחשב כהזנחה של המטבח התעשייתי, והסתכנות שלא לצורך בשריפה או סיכונים אחרים. חסימת המפוחים במהלך הזמן, מאדים ושומן, עלולים לגרום להתלקחות של גיצים ולשריפה קטלנית.
מעבר לכך, מסתכנים בעלי המפוח בבעיה תברואתית, כאשר השומן והגזים הרעילים מצטברים על המפוח, וגורמים להתרבות חיידקים, אשר עלולים לעבור למזון הלקוחות.
שכיחות הניקיון במפוחי תעלה
יש להתחשב בשימושיות של המטבח התעשייתי, כאשר חושבים על ניקיון המפוחים. במקרה של מטבחים תעשייתיים במלונות או מקומות ציבוריים הומים, יש לבצע את הניקיון כל מספר חודשים (חודשיים עד שלושה חודשים). ובמקרה של מטבחים קטנים יותר, אפשר להסתפק בניקיון של פעמיים בשנה.
עם זאת, חשוב להקפיד על לוחות זמנים קבועים של ניקיון, בכדי לא להזניח את הטבח ולדאוג לניקיונו ובטיחותו.