ניקוי מנדף במסעדה

על ניקוי מנדף במסעדה

על מנת לקבל רישיון עסק במטבחים, בייחוד כאלו העוסקים בצלייה וטיגון, בעל העסק מחויב לתכנן ולהגיש תוכנית לנידוף עשן ומזהמים. לשם כך יש בשוק סוגים שונים של מנדפים, כגון דגמי מנדף עם ארובה למסעדה ומנדף למסעדה ללא ארובה.

 

חשוב להבין ששיש לכל מנדף למסעדה מחיר שונה בהתאם לסוגו, גודלו, עוצמתו, איכותו וצורת פעולתו. בכל מקרה, תפקידם של המנדפים הוא להוציא מחלל המטבח באופן יעיל עשן, חלקיקים מזהמים וריחות לוואי, ולהגן על העובדים ועל האורחים במסעדה ממפגעים אלו.

 

בכדי להבטיח את תקינות המנדפים, התקן מחייב מסעדות גם לדאוג לנקותם. את עבודות הניקוי חברתנו מספקת למסעדות ולכל מטבח תעשייתי אחר, בין אם מהמגזר העסקי או המוסדי.

 

חשיבותה של התקנת מנדף מתאים במסעדה

תהליכי בישול, צלייה וטיגון של מזון פולטים מזהמים לאוויר, ביניהם עשן, שומנים וחלקיקים נוספים שיש להימנע משאיפתם. זאת לצד פליטה של ריחות עשן ובישול חזקים ולא נעימים, ומרכיבים היוצרים מצע מתאים להתפתחות של חיידקים. לכן יש חשיבות רבה להתקנת מנדף למסעדה שיהיה מתאים עבורה, בין אם מדובר במנדף ללא ארובה או עם ארובה, על מנת שישמור על סביבת עבודה בטוחה, היגיינית ונעימה.

 

אם אתם רוצים לדעת כמה עולה מנדף למסעדה, התשובה לשאלה זו אינה אחידה. היא משתנה בהתאם לסוג וגודל המנדף המבוקש, וגם מגלמת בתוכה את עלויות התחזוקה השוטפת של המנדף.

 

חשיבות ניקוי מנדפים במסעדות

את המנדף עצמו מתקינים מעל ליחידות הצלייה והטיגון, שהן המקור לרוב המזהמים הנפלטים בתהליכי הכנת האוכל. עם זאת, חשוב להבין כי אין זה מספיק להתקין מנדף במסעדה, ובכדי ליצור סביבת עבודה ואירוח נעימה, בטוחה ובריאה, יש גם לשמור על ניקיונו של המנדף וחלקיו השונים.  הניקיון נדרש על פי חוק בהתאם לתקן ולדרישות המשרד להגנת הסביבה ורשות הכבאות וההצלה.

 

המנדף, שדרכו יוצא עשן הבישול והטיגון, נוטה עם הזמן לצבור לכלוך הפוגע ביכולתו לנקות את המטבח מעשן. הדבר מפחית מהספיקה המרבית של המכשיר ופוגם באורך חייו של המפוח, שתפקידו לשאוב את העשן. כמו כן, בלכלוך יכולים להצטבר גם חיידקים שפוגמים ברמת ההיגיינה של המטבח.

 

בגין האופי השומני של לכלוך כזה הוא עלול גם להידלק ולגרום לשריפה. השומנים בהחלט עלולים להידלק עקב חדירה של גיצים מאש גלויה בעת הבישול לתוך המנדף, מה שיכול להוביל לדליקה המטפסת לאורך הארובה של המנדף לכיוון הגג, בעודה גדלה עקב אוויר המוזן מהמנדף שגם מקשה לכבות אותה.

 

כפועל יוצא מכך, אי ניקוי של מנדפי מסעדה הינו בגדר הזנחה. יש לנקות מנדפי מסעדות בתדירות יחסית גבוהה, הנקבעת בהתאם לגודל המטבח ורמת הפעילות שיש בו, למשל פעם בחודש או פעם בחצי שנה.

 

ניקוי מקצועי של מנדפים

כדי לזכות בניקוי מנדפים יעיל ובטוח כדאי להזמין אנשי מקצוע מיומנים, שיש להם אישור לעבודה בגובה, אשר יבצעו את העבודה באופן נכון ויסודי בהתאם לדרישות התקן, עם ציוד וחומרים מתאימים. איש המקצוע ינקה באופן יסודי ויעיל את כל חלקי המנדף במסעדה, לרבות הארובה, המנדף עצמו, ניקוי של תעלות המנדף, מערכת הסינון שלו, המפוח, מנוע למנדף וכדומה. הניקוי כולל גירוד והסרה של שאריות שומניות בעזרת חומר ייעודי למטרה זו, שימוש בלחץ מים, ועוד.

 

עבודת ניקוי המנדף תבוצע במועדים המתאימים לבעלי העסק, כאשר המסעדה סגורה וכשפעולת הניקוי אינה מפריע לתפקוד השוטף שלה. בסיום העבודות, אנו אמונים על הוצאת אישור בסיום עבודות הניקוי לרשות הכבאות ולחברות הביטוח.יש לציין כי אין לניקוי מנדף מחיר אחיד, והוא משתנה בהתאם לאופי העבודה, סוג המנדף, כמות הלכלוך שיש בו, באם יש צורך להחליף מסננים וכדומה.

 

כל כמה זמן יש לנקות מנדפים במסעדות

תדירות ניקוי מנדפים במסעדות קבוע בתקן 1001 ומשתנה בהתאם למאפייני המטבח ועבודות הבישול המתקיימות בו. למשל במטבחים שמבשלים בהם עם דלקים מוצקים יש לנקות את המנדפים פעם בחודש, בעוד שבמטבחים שמבשלים עם גריל גז או עם ווק בתדירות גבוהה במיוחד יש לנקות את המנדפים כל שלושה חודשים. לעומת זאת, במטבחים עם תדירות בישול בינונית ניקוי מנדף נדרש פעם בחצי שנה, ואילו במטבחים עם תדירות בישול נמוכה יש לנקות את המנדפים פעם בשנה.

 

תחזוקה שוטפת של המנדפים

לצד ניקוי תקופתי של מנדפים למסעדות, חשוב שמנהלי המסעדה ידאגו גם לנקות את המנדפים לבד כחלק מפעולות ניקיון ותחזוקה שוטפות. ניקוי זה מתמקד בעיקר במסנני המנדף העשויים מנירוסטה, שבהם יש לשומן נטייה להתעבות טרם הגעתו לתא המנדף. את המסננים כדאי לנקות פעם בשבועיים או פעם בחודש, בהתאם לצורך.

 

הניקוי עצמו מבוצע עם חומר ייעודי להסרת שומנים, שיש לרסס על המסננים ולאחר מכן לשטוף אותם במדיח כלים של המטבח. כמו כן ניתן להשרות את המסנן בדגריזר למשך לילה שלם ובבוקר למחרת לשטוף אותו עם מים.

 

לשירותי ניקוי מקצועיים של מנדפי מסעדה 

להזמנת שירותי ניקוי מקצועיים של מנדף מסעדה ולעוד מידע בנושא, צרו קשר עם חברת

מנדפים וארובות בטלפון 073-7280619.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות
WhatsApp chat